Botenliften Algemeen

De jarenlange samenwerking tussen van den Berg Bros Takeltechniek en Staalbouw de Jong (Oudega F.M.) heeft geleid tot een prima referentie-lijst. Zowel de verrijdbare-, als kolomzwenkkraan-botenlift is veelvuldig te zien bij diverse bedrijven in geheel Nederland. Het samenspel van de zeer goed doordachte, maar oerdegelijke konstrukties in kombinatie met hoogwaardige electronische- / electrische- en hijstechnische componenten maken deze botenliften en kolomzenkkranen tot een topproduct waar menig trotse eigenaar u graag het zijne over verteld.

De enorme ervaring van het ontwerpen en bouwen, maar ook het invullen en meedenken aan de specifieke wensen van de klanten, zorgen er voor dat bedrijven hun toekomstplannen graag met ons delen en bespreken.

Met name de torsiestijfheid van de giekkonstruktie bij een kolomzwenkkraan, waarmee aan elke arm afzonderlijk de maximale hijslast van de toegepaste takel kan worden gehesen is een zeer sterk punt in het ontwerp. Bijvoorbeeld: bij een 20 ton’s kolomzwenkkraan kan aan elke arm afzonderlijk een schip o.i.d. van max. 5 ton worden gehesen. Hiermee voldoet de botenlift aan alle wettelijke voorschriften en regels. Dit in tegenstelling tot de meesteĀ  andere aanbieders, waarbij de totaallast over alle 4 armen/takels verdeeld moet worden.

Ook de Nederlandse Koninklijke Marine heeft, na zorgvuldig screenen en onderzoeken, ons gezamelijk product weten te waarderen en een order geplaatst voor een 10 ton’s kolomzwenkkraan.

Door de prima verstandhouding met een aantal collega-bedrijven in de rest van Nederland is er een goede oplossing gevonden voor het leveren van botenliften op grotere afstand, de keuringen, het onderhoud en het oplossen van eventuele storingen worden dan (in overleg met de klant) door hen gedaan met (indien noodzakelijk) technische steun vanuit Sneek.