Downloads handboeken

Het aanschaffen, gebruiken en onderhouden van kranen en hijs- en hefgereedschappen is aan veel regels onderworpen. Deze kranen en gereedschappen zijn immers zonder uitzondering potentieel gevaarlijke arbeidsmiddelen. Daarom is de bedrijfsvoering van kranen en hijs- en hefgereedschappen een zaak van specialisten en voorgelichte personen.

Met de hiernaast getoonde handboeken willen wij u de weg wijzen in het woud van voorschriften rond hijs- en hefgereedschappen. Bovendien vult het praktisch de algemene regels in die noodzakelijk zijn voor een veilig gebruik van kranen en hijs- en hefgereedschappen.

Voor iedereen die verantwoordelijk is voor de veiligheid van de werknemers en belast is met de aankoop en het onderhoud van deze arbeidsmiddelen, is dit handboek een nuttige informatiebron.

De vele praktische tips maken het handboek tevens bruikbaar bij de voorlichting (toolboxmeetings) over het veilige gebruik van kranen en hijs- en hefgereedschappen.

Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met de EKH, de brancheorganisatie voor Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen.

Zie hiernaast om de exemplaren te downloaden (PDF).