Historie Van den Berg Bros Takeltechniek b.v.

Op 21 augustus 1985 zijn wij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Leeuwarden. Als gebroeders Herman en Frank van den Berg werd bij de inschrijving de naam “Van den Berg Bros Takeltechniek” geboren.

Onderhoud, reparatie, inspectie en keuringen van Kranen, takels en staalverwerkende machines. In december 1985 kochten we een pand aan de Wattstraat 7 te Sneek, en van daaruit opereerden we door heel noord Nederland.

Ook kwam er werk uit de Nederlandse Antillen, en een tweede tak afdeling Export was geboren.
Met veel leveranties in de bouwsector en weg- en waterbouw.

Hier zaten we ook niet stil en de klantenkring groeide met onder andere Defensie, Douma Staal Sneek Douwe Egberts Joure, Waterschap Noordoostpolder, Royal Huisman Vollenhove, Staatsbosbeheer, De Vries Makkum en vele anderen. Ook het aantal monteurs werd uitgebreid om het team te versterken. We groeiden uit onze jas, het pand werd te klein, dus moesten we verhuizen.

Het pand aan de Einsteinstraat 8a te Sneek werd aangekocht en dat was vijf keer zo groot, zodat we konden groeien.

Het personeelsbestand bleef zich uitbreiden en daarmee ook het wagenpark. Eind jaren ‘90 werd de VOF omgezet in twee B.V.’s. Waardoor de afdelingen Export en Takeltechniek uit elkaar werden gehaald.

Het gaat goed, de “sky is the limit”, een nieuwe loods wordt er in 2007 gebouwd, want er was weer meer ruimte nodig voor de hoogwerkers en de opslag van goederen.

2008: De recessie slaat toe en we zitten met de hele wereld in een dip, dit hebben we vaker beleefd en altijd hebben we het goed doorstaan maar dit is iets groter dan “normaal”.

Door goede inzet van de hele ploeg en het fanatiek achter werk aanzitten hebben we het er tot nu toe goed vanaf gebracht, zonder personeel te hoeven ontslaan.

Ons moto was en is nog altijd: we hoeven niet de grootste te zijn maar proberen wel de beste te zijn!

We bestaan inmiddels 30 jaar en still going strong .

Frank van den Berg

We bestaan inmiddels 30 jaar en still going strong.