ABUS loopkranen / bovenloopkranen algemeen

Wij maken het hijsen makkelijk
ABUS is een van de belangrijkste fabrikanten van kraansystemen in Europa en biedt haar klanten op maat gesneden economische materiaalstroom-oplossingen en individuele service, van planning tot en met onderhoud. Op al deze gebieden staat de naam ABUS al meer dan 4 decennia voor topkwaliteit en precisie tot in de kleinste details. ABUS kraansystemen dekken het hele lastengebied van 0,5 tot 100 ton af en kunnen perfect worden afgestemd op de meest uiteenlopende maatvoeringen en systeemvereisten. Dankzij een breed programma van hulpuitrustingen zijn ABUS kranen tevens optimaal uitgerust voor speciale toepassingen. Zij overtuigen door hun uitzonderlijke flexibiliteit en betrouwbaarheid en zijn ook nog eens voorzien van uitrustingskenmerken, die beslist niet overal standaard worden bijgeleverd. Hijsen of zakken, vloerdekkend of liniair transport – met ABUS heeft u iedere beweging onder controle.

 

Loopkraan bovenloopkraan:
ABUS loopkranen hijsen lasten tot 100 ton en zijn de ideale oplossing voor extreem zware klussen en grote overspanningen. Het ABUS loopkranenassortiment omvat vier verschillende hoofdgroepen voor uiteenlopende toepassingsgebieden en gebruikscondities: enkelligger loopkranen, dubbelligger loopkranen, hangloopkranen en wandverrijdbare consolekranen.

 

Enkelligger loopkraan bovenloopkraan:
Waarborgen een optimale materiaalstroom ook op plaatsen waar de ruimtelijke situatie in een productiehal of magazijn slechts weinig ruimte voor kranen overlaat. ABUS enkelligger loopkranen zijn leverbaar in uitvoeringen met walsprofieldragers en gelaste kokerprofieldragers. Elk type kan dankzij verschillende inbouwopties ruimtebesparend worden ingezet en biedt de mogelijkheid, de hoogste haakpositie te optimaliseren.

 

Dubbelligger loopkraan bovenloopkraan:
Leveren met lasten tot 100 t het hoogste hijsvermogen. Deze kranen zijn leverbaar in uitvoeringen met profielliggers of gelaste kokerliggers en bieden optimale voorwaarden om aan extra vereisten te kunnen voldoen. Zo kunnen bijvoorbeeld hogere kraanrijsnelheden service-bordessen, betreedbare loopkatten of hulphijswerken op eenvoudige wijze worden gerealiseerd.

 

Hangloopkraan:
Bieden oplossingen voor bijzondere halsituaties, waarbij de kraan niet op steunen, maar aan het plafond wordt bevestigd. Bovendien maken zeer korte kataanrijmaten een optimale benutting van de halbreedte mogelijk.

 

Wandverrijdbare consolekraan:
Worden op een eigen kraanbaan onder verschillende loopkraantypen op het tweede halniveau ingezet en vormen de ideale oplossing, wanneer meerdere werkplekken gelijktijdig bediend moeten worden. De ABUS wandverrijdbareEKL heeft een overspanning tot 10 m en een hijsvermogen tot 5 t.

 

Kwaliteit – tot in de details:
Reeds in de standaard uitvoering onderscheiden ABUS loopkranen zich door bijzonder hoge prestatiewaarden. ABUS kwaliteit omvat standaard bijvoorbeeld tal van componenten, die geenszins vanzelfsprekend zijn en het gebruik van ABUS kranen niet alleen bijzonder veilig en betrouwbaar maken, maar tevens een optimale aanpassing aan individuele vereisten garanderen. Evenals de ABUS kranen zelf voldoet ieder afzonderlijk component aan de hoogste kwaliteitseisen, na overigens grondig op een onberispelijke werking te zijn getest.

 

Klembuffers:
Vervullen meerdere functies tegelijk: verplaatsingsbegrenzing, vergrendeling van hijswerken op vaste posities, absorptie van stootenergie of beveiliging tegen wegrollen. De buffers zijn verstelbaar en al naar gelang monteerbaar, zodat ook flexibel tijdelijk gebruik mogelijk is. Speciaal voor monorail-loopkatten ABUS katbuffers aan die aan de actuele ruimtelijke situatie kunnen worden aangepast.

 

ABUCommanders:
Zijn geschikt voor relaisbesturing van alle ABUS loopkranen en volgens de nieuwste ergonomische gezichtspunten geconstrueerd. Zij waarborgen een betrouwbare bediening van alle kraanfuncties en zorgen door het iets schuin geplaatste bedieningspaneel tevens voor een vermoeiingsvrije houding van de arm. De slagvaste kunststofbehuizing is klimaat- en corrosiebestendig.

 

De basisuitvoering van de ABUS loopkraan:
Snelstekerverbinding zorgen voor snel en betrouwbaar aansluiten. Deze zijn reeds voorgemonteerd en reduceren montage- en onderhoudswerkzaamheden tot een minimum. Aansluiting van de elektrische verbindingen naar hijswerken, transmissiemotoren en besturingen geschiedt in een handomdraai. Hulp van
een elektromonteur is niet noodzakelijk.

 

Motorbeveiligings schakelaars:
Bieden extra veiligheid bij kranen met ABUS staaldraadtakels door van de thermische belasting op tractiemotoren van kranen en loopkatten bij tweefasenbedrijf, intensieve tiptoetsbediening en blokkering van de aandrijving. Na het resetten van de beveiligingsfunctie is opnieuw in bedrijf stellen mogelijk, zonder dat zekeringen moeten worden verwisseld.

 

Lastindicatiesysteem LIS-SE:
Het ABUS lastindicatiesysteem LIS-SE biedt een ongeëvenaard aantal schakel- en bewakingsfuncties. Dit systeem onderscheidt zich door een extreem korte lastherkenningstijd van slechts enkele honderdsten van een seconde. ABUS staaldraadtakels worden zo eenvoudig en doeltreffend tegen ontoelaatbaar hoge belastingen beschermd. Het meetprincipe maakt lastbegrenzing op hijswerktuigen zonder verlies aan haakhoogte mogelijk. De belangrijkste functies in vogelvlucht: overlastbeveiliging, deellastschakelaar, bedrijfsurenteller, motorbeveiliging door stroombewaking, extra veiligheid door redundante schakelcomponenten, net- en foutdiagnose, regeneratieve remming ter vermindering van de remslijtage, somlastgeheugen (optie), lastindicatie (optie),

 

Schakelkast:
In de ABUS schakelkasten komen alle stuursignalen tezamen. De modulair opgebouwde componenten optimaliseren het gebruiksgemak, met handhaving van een maximum aan flexibiliteit. De interfaces bij de standaardopties (draadloze besturing, signaalclaxon, rijeindschakelaars, botsbeveiliging … ) zijn aansluitgereed gemonteerd. De overzichtelijke layout van de kanaalbedrading is bijzonder servicevriendelijk. Tijdrelais verhinderen ongewenste tiptoetsbediening. Royaal gedimensioneerde vermogensschakelaars zorgen voor een lange levensduur.